Drawer Position

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem. Nulla consequat massa quis enim.

Donec pede justo, fringilla vel, aliquet nec, vulputate eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo.

ورود ثبت

ورود به ناحیه کاربری

نام کاربری*
رمز عبور*
ذخیره

عضویت در فودکاو

پر کردن خانه های ستاره دار الزامی می باشد
طراحی سایت
یکشنبه ۱۲ آذر ۱۴۰۲.
امروز :

هشدار

JUser: :_بارگذاری :نمی توان کاربر را با این شناسه بارگذاری کرد: 1018

JUser: :_بارگذاری :نمی توان کاربر را با این شناسه بارگذاری کرد: 1004

15 دسامبر

گردوهای چین و اوکراین بازار ایران را بلعید/ آلودگی گردوهای اوکراینی به مواد شیمیایی

توسط 
(2 رای‌ها)

Walnut 

واردات گسترده گردوهای چینی و اوکراینی و قاچاق آنها در بازارهای داخلی در شرایطی که برای سفید ماندن و ماندگاری آنها از مواد شیمیایی استفاده می‌شود، تهدیدی است که از چشم مسئولان به دور مانده است.

دبیر انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان گردو امروز در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا) با اعلام این خبر گفت: در حالی که به‌علت سرمازدگی و عدم سرمایه‌گذاری روی ژنوتیپ‌های نهال گردوی تویسرکان که بهترین گردوی دنیا بود، از چرخه خارج شده است، بازار داخلی کشور را گردوهای چینی و اوکراینی بلعیده‌اند.


مظفر احمدوند افزود: غیراستاندارد بودن باغ‌های گردو در استان همدان به‌ویژه شهرستان تویسرکان و عدم فعالیت تحقیقاتی روی ژنوتیپ‌ها باعث شده حجم گردو طی سال‌های گذشته از 13 هزار تن به کمتر از هشت‌هزار تن برسد که سرمازدگی و خشکسالی که به شکل متناوب تولیدات این استان را هدف قرار داده، حجم گردوی کشور را نیز با کاهش روبه‌رو کرده است.


وی خاطرنشان کرد: بالا بودن قیمت تمام‌شده گردو در داخل کشور و عدم فعالیت روی ژنوتیپ‌های گردو باعث کاهش راندمان تولید در باغ های استان شده و بیمه نبودن باغ‌ها و خسارت‌های سرمازدگی نیز انگیزه لازم را از کشاورزان گرفته است، در حالی که زمانی گردو که در فهرست 10 محصول خشکبار صادراتی ایران قرار داشت، می‌توانست ارزآوری قابل توجهی نصیب کشورمان کند.

قاچاق وسیع گردوهای اوکراینی و چینی


دبیر انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان گردو ادامه داد: در حالی که مؤسسه‌های غربی و کشور آلمان بارها با انجام فعالیت پژوهشی روی انواع مختلف گردو از سراسر جهان گردوی تویسرکان را به‌عنوان کیفی‌ترین گردوی دنیا معرفی کردند، اما پس از خشکسالی‌های سال 87 و 88 حجم واردات گردو به کشور ایران به‌صورت رسمی و قاچاق چند برابر شده است.


احمدوند تصریح کرد: گردوهای وارداتی از اوکراین و چین که از کیفیت پایین‌تری نسبت به گردوی ایرانی برخوردار است، در بسته‌بندی‌های گردوی تویسرکان در داخل کشور توزیع شده و حتی به خارج از کشور نیز بارگیری می‌شود.


وی یادآور شد: واردات گردو از اوکراین که با قیمت ارزان و در بی‌کیفیت‌ترین اشکال خود به شکل قاچاق وارد کشور شده‌اند، بازار داخلی را با چالش روبه‌رو کرده و انگیزه را از کشاورزان ایرانی گرفته‌اند.


احمدوند تأکید کرد: واردات گردو به‌عنوان یکی از کالاهای لوکس به‌شمار رفته که پس از اجرایی شدن طرح انتزاع، از زمره اقلام توصیه‌شده وزارت جهاد کشاورزی نیست، اما حجم گسترده قاچاق این محصول از کشورهای اوکراین و چین باعث تغییر ذائقه مردم و در نتیجه تهدید بازارهای داخلی کشور شده است.

آلودگی گردوهای اوکراینی به مواد شیمیایی


دبیر انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان گردو اظهار داشت: گردوهای اوکراینی واردشده که به شکل کامل از پوست بیرون آمده، با استفاده از مواد نگهدارنده و شیمیایی ماندگاری آنها افزایش یافته و رنگ آنها روشن می‌ماند که برای سلامت انسان تهدید جدی به‌شمار می‌رود.


وی همچنین گفت: هرچند کشورهای چین، اوکراین، آمریکا و ترکیه توانسته‌اند با فعالیت‌های تحقیقاتی اقدامات جدی روی ژنوتیپ گردوهای تولیدی خود و استانداردهای باغ‌های خود پیاده کنند، اما ایران در این حوزه هیچ فعالیتی نکرده و این تهدید وجود دارد که طی سال‌های آینده گردوهای وارداتی از این کشورها بتواند به لحاظ طعم و مزه نیز از گردوهای ایرانی پیشی بگیرد.

 

 

خبرنگار: فاطمه مهردادیان

منبع : ایانا

بازدید 1359 بار آخرین ویرایش در چهارشنبه, 25 آذر 1394 ساعت 11:32

برای ارسال نظر وارد سایت شوید

کانال خرید و فروش

چرا فودکاو ؟

فودکاو مرجع کاملا حرفه ای و تخصصی برای خرید و فروش کالا و خدمات در صنعت غذا می باشد . شما میتوانید با ثبت نام بسیار ساده و کوتاه و ارسال سفارش خود در این سایت کالا و خدمات خود را برای خرید یا فروش معرفی نمایید.

عضویت در خبرنامه فودکاو

با وارد کردن ایمیل خود عضو خبرنامه فودکاو شوید