
به گفته وی میدانیم که در شرایط آلودگی هوا، تعداد گلبولهای سرخ به طور جبرانی افزایش مییابد تا با مولکولهای اکسیژن بیشتری پیوند برقرار کند و از این رو، تراکم سلولهای قرمز در عروق بسیار زیاد میشود.
این متخصص طب سنتی ادامه داد: در چنین حالتی، امکان بروز پدیدههایی مانند لخته شدن خون و انسدادهای عروقی افزایش مییابد که در افراد مستعد میتواند به سکتههای قلبی و مغزی و یا لخته شدن خون در وریدهای عمقی منجر شود.
انوشیروانی افزود: حال اگر فردی، در شرایط آلودگی هوا از غذاهایی تغذیه کند که مقتضی تولید خون غلیظ هستند، در واقع این روند را تشدید خواهد کرد.
وی اضافه کرد: بر پایۀ دانش تغذیه در منابع مکتب طب ایرانی، همۀ غذاهای خون ساز خون یکسانی ایجاد نمیکنند، مثلاً خوردن سیب, انگور و انار شیرین، در فردی که فرآیند هضم در وی به خوبی انجام میشود، به تولید خونی میانجامد که قوام معتدل دارد.
این متخصص طب سنتی ادامه داد: در حالی که خوردن گوشت گاو و گوساله، یا خوردن گوشتهای صنعتی (کالباس و سوسیس و همبرگر) یا گوشتهای منجمد کهنه، مقتضی تولید خونی است که قوام غلیظ تر دارد.
انوشیروانی خاطرنشان کرد: نکتۀ مهم این است که این پدیده در سالمندان میتواند خطرناک تر باشد. زیرا فرآیند هضم در افراد سالمند، ضعیف تر است و کاهش حرارت بنیادی در آنان، موجب میشود که هضم معدی و کبدی غذاها نسبت به جوانان ناکافی باشد که نتیجۀ آن تولید خونی است که قوام آن غلیظ تر از حد اعتدال است.